Giant speed pedelec review: de goedkope speedbike | Speedpedelec.org (2024)

Giant streeft naar perfectie met haar snelle en krachtige fietsen, gemaakt voor de enthousiaste snelheidsliefhebber. Zie daar: de Giant Quick E speed pedelec.

Giant speed pedelec review: de goedkope speedbike | Speedpedelec.org (2)

Deze sportieve, elektrische tweewieler maakt met een enorme vaart kilometers op de Nederlandse bodem, letterlijk en figuurlijk.

Wat deze snelle elektrische fiets zo populair maakt? Wij hebben hem getest en vertellen je er alles over in dezeGiant Quick E review!

De Giant speed pedelec

Op dit moment zijn er twee modellen van Giant op de markt, namelijk de Giant speed pedelec Quick-E+ 500Wh 2019 en de Giant speed pedelec Quick-E+ 500Wh 2020. Wij hebben ze beide getest en delen graag onze ervaringen.

Onze ervaringen met de Giant Quick E+

Beide uitvoeringen zijn in technisch vernuft vrijwel identiek en verschillen enkel op een aantal minimale uiterlijke kenmerken.

Beide modellen kun je bestellen in maat, S, M, L en XL, zodat ze perfect bij jouw lengte passen. Kortom: wat betreft de technische kenmerken spannen ze samen de kroon, maar komt het neer op de stijl die het beste bij jou past.

Beste deal

Specificaties Giant Quick E+

Technische specificaties
Kracht: 80 Nm
Motorpositie: Midden
Laadtijd: 4 tot 5 uur
Capaciteit accu: 500 Wh
Netto gewicht: 24.6 kg
Garantie op accu: 2 jaar
Gemiddelde actieradius: 70 km
Uitneembare accu: ja
Type accu: Lithium-ion
Aantal versnellingen: 20
Motortechniek: Giant SyncDrive Sport

> Wil je eenspeed pedelec kopen? Bekijk onze top 10.

Het design

Giant was vooruitstrevend op gebied van design bikes. Zo zijn bijvoorbeeld alle naden en kabels netjes afgewerkt. Dit was in 2019 zeker niet bij iedere fiets het geval.

Giant speed pedelec review: de goedkope speedbike | Speedpedelec.org (4)

Actieradius

De Giant Quick E heeft volgens veel fietsendealer een gemiddelde actieradius van 70 km. Na onze proefrit moeten we je hier toch echt in teleurstellen.

Dit haal je helaas niet. We hebben de fietsen onder normale weersomstandigheden getest en haalde een afstand van 55 km zonder de speedbike op de laden.

Dit is een prima resultaat voor een pedelec met 500Wh vermogen en zien we vaker terug bij vergelijkbare modellen. Je zult de Giant Quick E dus iets vaker moeten opladen dan bijvoorbeeld een Stromer, maar daardoor betaal je ook een stuk minder.

De motor

Na het iets wat teleurstellende resultaat van de actieradius, is de motor echt een topper! De Giant SyncDrive Sport levert een kracht van maar liefst 80 Nm en dat merk je!

Giant speed pedelec review: de goedkope speedbike | Speedpedelec.org (5)

Je schiet weg en bereikt binnen no time een hoge snelheid. De kracht van de motor ligt hoger dan veel van de duurdere speed pedelecs en is voor deze prijs echt een reden om te kiezen voor de Giant Quick E.

Versnellingen van de Giant Quick E

Nog een voordeel van de Quick E zijn de versnellingen. Dit model telt er maar liefst 20. Dit is iets dat wij nauwelijks zien bij andere speed pedelecs.

De soepele derailleur versnelling gaat naadloos in elkaar over. Door de 20 versnellingsmogelijkheden, schakel je zeer nauwkeurig naar de juiste stand. Dit is voor veel momenten echt een toegevoegde waarde!

Accessoires voor Giant Quick E+

De Giant Quick E+ is zeer volledig en voorzien van allerlei accessoires. Zo zit op de fiets een Simepl/Led display midden op het stuur.

Daarnaast is de 45 e bike ook voorzien van een crankstel van het merk Forged Alloy minimal Q-factor. Een crankstel verteld je meer over de kwaliteit en het prestatievermogen van de elektrische fiets. Maar er is nog veel meer zoals een GPS fiets navigatiecomputer.

Meer weten? Bekijk dan alle Giant Quick E+ accessoires en maak je fiets compleet!

Giant Quick E 2020

De nieuwe speed pedelec Quick-E van Giant komt uit het collectiejaar 2020. Met zijn flitsende Solid Grey is de fiets zeer opvallend en fiets je hem niet onopgemerkt voorbij.

Deze uitvoering is voorzien van hoogstaande kwalitatieve onderdelen zoals de Yamaha motor, de lichtgewicht en duurzame accu, en het stoere, sterke frame.

Op dit moment is de 2020 uitvoering in de maten M, L en XL te verkrijgen voor een lengte van 1.71m tot 2.00m. Met de juiste fit vlieg je binnen de kortste keren met 45 km/u naar jouw plaats van bestemming.

Dit alles voor slecht een prijs van €3.599,-

Giant Quick E 2019

Met de Giant speed pedelec 2019 Quick E verplaats je je met gemak door de omgeving. Het sterke en lichtgewicht aluminium frame heeft een ingebouwde EnergyPak-accu waardoor je met gemak lange afstanden kan maken zonder dat het zwaar wordt.

Met een topsnelheid van 45 km/u heb je geen omkijken meer naar alle files en verkeersproblemen. Door de krachtige Yamaha motor beleef je een ware boost tijdens het fietsen.

Daarnaast is de Giant Quick E+ 45 beschikbaar in vier uitvoeringen voor mensen met een lengte van 1.62m tot 2.00m. Prijs: €3.599,-

De voordelen en nadelen van de Giant speed pedelec

VoordelenNadelen
De prijs55 km gemiddelde actieradius
De 80 Nm motorGeen bagagedrager
Laadtijd (4 to 5 uur)
20 versnellingen
Lichte gewicht (24.6 kg)
Verwerking in frame
Stabiele fiets door 27.5 inch

Zit er garantie op een Giant?

Als je net je nieuwe fiets hebt aangeschaft, wil je natuurlijk dat hij voldoet aan alle eisen en niet dat deze binnen de kortste keren kapot gaat.

De kosten voor een eventuele reparatie zijn vaak aan de hoge kant. De Giant Quick E+ is namelijk uit A-merk onderdelen opgebouwd.

Gelukkig krijg je bij de aankoop van een Giant speed pedelec 2 jaar garantie. De garantie op de display, bediening en de motor zorgt ervoor dat je met een gerust hart op je fiets kan stappen.

Voordeel bij aankoop Giant speed pedelec

Al onder de indruk van de high tech e-bike? Dit is nog niet alles! Je krijgt meer voordelen bij het kopen van een Giant speed pedelec.

Bij veel fietsendealers krijg je namelijk een deal aan waarbij je een gratis tenaamstelling én geel kenteken krijgt t.w.v. €150,- geheel gratis! Enkel nog een verzekering afsluiten en je bent klaar om te gaan.

Liever een losse helm kopen? Wij hebben de beste voor je op een rij gezet.

BEKIJK BESTE HELMEN

Eindoordeel Giant speed pedelec product review

De Giant Quick E is wat ons betreft een prima fiets voor de prijs die je ervoor betaald. Vergeleken met een Stromer krijg je iets minder rijcomfort en een kortere actieradius.

Daarentegen betaal je er ook een stuk minder voor en behaal je alsnog de 55 km zonder hem op te laden. Als dat voldoende is voor jouw situatie, raadde wij de Giant Quick E zeker aan!

De versnellingen, hoge kwaliteit onderdelen en krachtige motor maken het een zeer goede speed pedelec.

Beste deal

Giant speed pedelec review: de goedkope speedbike | Speedpedelec.org (6)

Tot 60% korting

Proffesioneel gecheckt

1 jaar garantie

Deel dit bericht

Gerelateerde product reviews

Giant speed pedelec review: de goedkope speedbike | Speedpedelec.org (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Virgilio Hermann JD

Last Updated:

Views: 5780

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Virgilio Hermann JD

Birthday: 1997-12-21

Address: 6946 Schoen Cove, Sipesshire, MO 55944

Phone: +3763365785260

Job: Accounting Engineer

Hobby: Web surfing, Rafting, Dowsing, Stand-up comedy, Ghost hunting, Swimming, Amateur radio

Introduction: My name is Virgilio Hermann JD, I am a fine, gifted, beautiful, encouraging, kind, talented, zealous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.