Ervaringen Qwic E-Bike | Uitgebreide review en ervaringen! (2024)

Inhoudsopgave

Merk: Qwic
Website: Qwic.nl
Actief sinds: 2006
Prijsklasse: 1699,- tot 4799,-
Aantal (E-Bike) modellen: 10-20 E-bikes

Qwic is een Nederlands merk met trendy elektrische fietsen. Qwic zit in het midden tot hogere segment. De goedkoopste Qwic E-Bike is de Urban FN7 en kost op het moment van schrijven 1699 euro. Qwic fietsen hebben een mooi design en vaak met een mooi weggewerkte accu.

Ervaringen Qwic E-Bike | Uitgebreide review en ervaringen! (1)

Prijzen Qwic E-Bikes

De prijzen van Qwic zijn vrij gemiddeld en vergelijkbaar met andere merken. Fietsen onder de 2100,- zijn uitgerust met een voorwiel of achterwiel motor. Boven de 2100,- zijn er fietsen te krijgen met een midden motor.

Voordelen Qwic fiets

Qwic fietsen zien er erg mooi uit. Daarnaast is er een breed assortiment. Naast een voor, achter en middenmotor kun je ook nog kiezen voor een stadsfiets, sportievere derailleur fiets of zelfs een speed pedelec. Ook zijn er verschillende modellen met riem aandrijving te krijgen. Dit is erg onderhoudsvriendelijk en stil.

Nadelen Qwic fiets

Op het eerste gezicht zijn er weinig nadelen te vinden aan de Qwic fietsen. Er is een flink dealernetwerk, het is een Nederlandse en bereikbare leverancier, de prijs is prima, de fietsen zien er mooi uit en er is voldoende keus.

Ervaringen Qwic E-Bike

Maar hoe is de mening van de consument? Is een Qwic fiets kwalitatief wat je ervan kunt verwachten en is de service in orde?

Facebook reviews

Facebook reviews staan uitgeschakeld op de Facebook pagina van Qwic. Wel zijn er uiteraard voldoende verhalen over ervaringen met Qwic te vinden. Er zijn zowel positieve als negatieve ervaringen te vinden. Zo is er iemand die verteld al 29.000 kilometer met 1 accu gefietst te hebben, best indrukwekkend. Maar helaas zijn er ook minder positieve verhalen te vinden.

Overige reviews

Wanneer je op Google verschillende reviews leest ga je toch wel erg twijfelen aan de service van het bedrijf. Er zijn vooral erg veel klachten over de levering van onderdelen. Als er iets kapot is kan het dus zijn dat je fiets een langere tijd onbruikbaar is. Ook zijn er een aantal verhalen over lange levertijden van de fiets zelf.

Het is erg vervelend dat vervangende onderdelen lang op zich laten wachten, vooral omdat het blijkbaar regelmatig voor komt dat er kleine mankementen zijn aan de Qwic fietsen.

Er word door Qwic wel op alle klachten gereageerd maar of het ook opgelost wordt is niet duidelijk. In ieder geval lijkt de communicatie van Qwic niet de schoonheidsprijs te verdienen.

Ervaringen Qwic E-Bike | Uitgebreide review en ervaringen! (2)

Uiteraard zijn er ook postitieve verhalen te vinden over Qwic fietsen maar na een middagje research doen naar de klant tevredenheid hebben deze positieve verhalen niet de overhand.

Ervaringen Qwic E-Bike | Uitgebreide review en ervaringen! (3)

Ons advies: elektrische fiets van Qwic kopen?

Qwic maakt prachtige elektrische fietsen. De fietsen hebben een mooi design, zijn mooi afgewerkt en zijn prima geprijsd. In vergelijking met andere fiets merken is Qwic niet goedkoop, maar ook niet duur.

De algemene klant ervaring met het product lijkt goed. Wel zijn er heel veel klachten over slechte afhandeling van klachten en de levering van vervangende onderdelen. Dit is natuurlijk zonde en onnodig. Veelal gaat het over kleine onderdelen welke gemakkelijk en snel te leveren zouden moeten zijn. Wel kan dit enorme frustratie op leveren wanneer dit heel lang duurt.

Voor Qwic is dit dus een absoluut verbeterpunt. Door kleine klachten snel en adequaat op te lossen zou zeker de helft van de slechte recensies helemaal nooit geplaatst zijn.

Jullie ervaringen

Heb je zelf ervaringen met Qwic elektrische fietsen? Laat het dan hieronder weten. Jouw ervaring is van enorme waarde voor andere mensen die zich aan het oriënteren zijn op een nieuwe fiets. Naast ervaringen mag je hieronder ook vragen stellen, dan kunnen wij of andere lezers deze beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een QWIC accu mee?

Een Qwic accu gaat ongeveer 5 jaar mee. Het is namelijk zo dat de capaciteit van de accucellen steeds verder afneemt.

Wat kost een QWIC accu?

Tussen de 500 en 900 euro heb je al een nieuwe accu van dit merk. Wil je een oude accu reviseren, dan betaal je een stuk minder. Ongeveer 300 tot 500 euro.

Waar worden QWIC e-bikes gemaakt?

Alle Qwic elektrische fietsen worden in Amsterdam geproduceerd. Daarnaast wordt ieder frame met de hand gemaakt en vervolgens getest op rijeigenschappen, stijfheid en kwaliteit.

Welke motor zit in een QWIC elektrische fiets?

In de meeste Qwic elektrische fietsen zit een Bafang middenmotor. Denk hierbij aan de M300 en M420 variant.

3.5/5 - (59 stemmen)

Ervaringen Qwic E-Bike | Uitgebreide review en ervaringen! (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5782

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.