The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

  • Info
  • Stemmen
  • Statistieken

Animatie / Komedie |92 minuten

2,68 89 stemmen

+ Mijn stem

10 reacties

Genre:Animatie / Komedie

Speelduur:92 minuten

Oorsprong:Canada

Geregisseerd door:KrisPearn en CoryEvans

Met onder meer:JaneKrakowski, TerryCrews en MartinShort

IMDb beoordeling:The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (2)6,4(21.624)

Gesproken taal:Engels

  • On Demand:

  • The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (3) Bekijk via Netflix
  • The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (4) Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (5) Niet beschikbaar op Videoland
  • The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (6) Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (7) Niet beschikbaar op Disney+
  • The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (8) Niet beschikbaar op Google Play
  • The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (9) Niet beschikbaar op meJane

Plot The Willoughbys

"A family story for anyone who ever wanted to get away from their family"

Het verhaal draait om de vier kinderen van de ouderwetse familie Willoughby: de bazige, oudste jongen Timothy, de identieke tweeling Barnaby A en Barnaby B, en het bedeesde, kleine zusje Jane. De vervelende, egoïstische ouders zijn helaas niet dol op hun nageslacht - al is dat gevoel wederzijds. Vader en moeder smeden een gemeen plan en besluiten om hun vier kinderen in de steek te laten. Op zoek naar hun verdiende happy ending - een 'moderne familie' - moeten de vier kinderen al hun vindingrijkheid gebruiken en hun ouderwetse waarden aanpassen aan de huidige samenleving.

The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (10)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (11)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (12)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (13)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (14)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (15)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (16)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (17)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (18)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (19)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (20)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (21)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (22)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (23)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (24)The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (25)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Will Forte

Tim Willoughby (stemrol)

Maya Rudolph

Nanny (stemrol)

Alessia Cara

Jane Willoughby (stemrol)

Terry Crews

Commander Melanoff (stemrol)

Martin Short

The Father (stemrol)

Jane Krakowski

The Mother (stemrol)

Seán Cullen

Barnaby Twins (stemrol)

Ricky Gervais

The Cat (stemrol)

Fiona Toth

Travel Agent (stemrol)

Islie Hirvonen

Perfect Daughter (stemrol)

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Video's en trailers

Voeg een video of trailers toe

Reviews & comments

  • 10 berichten
  • 5 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 10 BERICHTEN
  • 5 MENINGEN

zoeken in:

Vorige 1Volgende

bjerik76

  • 2227 berichten
  • 1647 stemmen

26 april 2020, 10:16 uur

Deze animatie gaat zo snel dat je sommige grappen bijna niet kan volgen.

De scenes gaan hysterisch snel, de grap is alweer voorbij voordat je kan lachen en de film zit al bij de volgende scene.

De grapjes hadden wat langer/ langzamer uitgebeeld kunnen worden .

Zo ging het eigenlijk met de gehele film, alsof het snel in elkaar was gezet.

Fisico (moderator films)

  • 8594 berichten
  • 4815 stemmen

26 april 2020, 22:08 uur

De idee van het verhaal rond barslechte ouders stond me wel aan en keek ik wel naar uit hoe men het ging aanpakken. Uiteindelijk viel het toch wat tegen. Toen de ouders uit beeld verdwenen ontstond er een soort nieuw plot dat minder leuk en sterk was. De animatiefilm en personages waren bovendien erg druk, chaotisch en lawaaierig. Alles verliep te gehaast en er was weinig overzicht.

Visueel nog redelijk ok, ook het huis werd mooi gestalte gegeven. De humor zelf misschien net te flauw om aan te slaan. Het einde nogal melig en voorspelbaar, maar toen had ik al een kwartier de aandacht wat verloren. Jammer, niet slecht, maar alles behalve een topper.

Brabants

  • 2721 berichten
  • 2037 stemmen

2 mei 2020, 23:28 uur

The Willoughbys is een film waarbij de naam al moeilijk valt te spellen. Dat verklapt de rest van deze sh*t. Animatiefilm gekeken met mijn drie jonge kinderen maar zowel jong als oud was blij dat het voorbij was. Knap dat iemand überhaupt de moeite steekt om dit soort pulp te genereren. Jammer van de energie echt bizar.

Macmanus

  • 13726 berichten
  • 3638 stemmen

3 mei 2020, 15:05 uur

Geestig.

Erg verwend ben ik de laatste tijd niet met Amerikaanse animatie, maar dit was alleraardigst. Misschien om dat het Canadees is? Het stijltje vond ik wel leuk, het had wat stop-motion invloeden en het verhaaltje heeft duidelijk Roald Dahl invloeden. Mag ik beide erg leuk vinden dus dat werkte wel. Ook een Gervais werkt toch altijd wel. Het verhaaltje heeft wat probleempjes in het midden, maar ik waardeerde de ouders heel erg. Die bleven lekker onaardig tot het einde. Ik hou er wel van dat het scenario daar geen concessies in doet.

Het is geen game changer in animatie land maar stiekem veel leuker dan Pixar op dit moment.

3.5 sterren.

Captain Pervert

  • 4428 berichten
  • 2029 stemmen

4 mei 2020, 15:20 uur

Vreselijk film. Het misantropische uitgangspunt van twee egocentrische ouders die hun kinderen compleet negeren en verwaarlozen is tot daar aan toe, maar de film gaat vanaf daar enkel nog bergafwaarts. In plaats van een dialoog aan te gaan of hulp te zoeken wordt een uiterst wrede oplossing ons uiteindelijk verkocht als de juiste.

Daarnaast heb ik mijn twijfels over de leeftijd van '6 jaar'. Er zit ergens halverwege een scéne in dat de kinderen worden geconfronteerd met een duivel uit de hel, wat uiteindelijk een vermomming blijkt uiteraard, maar dat kregen mijn kinderen niet meer mee die achter de bank lagen te gillen van angst.

Daarbij ook nog een uiterst lelijk getekend met van die rare spillepoten. Beetje in de stijl van Fiep Westendorp. Dus heel erg kut. Sorry Fiep.

1 ster

Grindhouse62

  • 2063 berichten
  • 15510 stemmen

31 mei 2020, 18:21 uur

Een matige animatiefilm en ook niet zo zeer mijn smaak qua animatie. Zo heb ik ook niets met Toy Story, Cars ect. Maar toch nog een 2.5

Psycho-M

  • 316 berichten
  • 267 stemmen

2 juni 2020, 09:10 uur

Gewoon niet goed, niet leuk en niet pakkend.

Gelukkig valt de speelduur mee, maar je kunt je beter die anderhalf uitsparen en een degelijke animatie bekijken van Pixar/Disney.

The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (45)

FilmFan897

  • 31 berichten
  • 0 stemmen

22 juli 2020, 13:37 uur

Ik moet eerlijk zeggen dat ik van deze film genoten heb.
De animatie is vlot, ik vond het ook leuk dat hun haar eigenlijk uit een stuk wol bestaat, dat was wel creatief vond ik.
Maar bij alles zijn er problemen, dit is geen uitblinker ten opzichte van verhaal.
Het verhaal is al meerdere keren verteld in films maar dan in een ander jasje.
Op de één of andere manier doet het me nu denken aan Charlie and the Chocolate Factory, dat zal komen omdat er namelijk ook een snoepfabriek in de film komt met een fabrikant die net zoals Willy Wonka erg koppig is maar later beseft wat hij wilt.
Er zaten leuke stukken in maar ook mindere, vooral mindere.
De locatie waar het zich in het begin afspeelt is nogal een donkere plek om een kinderfilm te starten en ja, ik weet dat het gaat over kinderen die niet geliefd zijn door hun ouders maar toch vind ik het raar omdat de rest van de film zo kleurrijk is.
Ik ben benieuwd of er ooit nog een tweede film komt, daar kijk ik wel naar uit.

Lana*

  • 51 berichten
  • 30 stemmen

7 maart 2021, 08:33 uur

viel hier direct in de smaak. Ik heb kinderen van 3, 5 en 10 en alledrie vinden ze deze hilarisch. een beetje chaotisch is hij wel, maar dat zijn zij ook :'-)
Ik vind het origineel, zowel de vormgeving als het verhaal. De ouders vond ik erg grappig jammer dat daar niet meer van werd laten zien. ook erg fijn dat ze die ook niet ineens bij lieten draaien later in de film, gewoon lekker kil tot het bittere eind. Het enige nadeel vond ik de snoep fabriek, beetje misplaatst en de hectiek en bombastische aanpak van de film in het algemeen deed mijn hoofd soms tollen maar dan kan ik dan ook wel weer om lachen. Lekker hysterisch, snap dat het je moet liggen maar een dikke voldoende verdiend deze absoluut.

Donkerwoud

  • 8076 berichten
  • 3610 stemmen

22 september 2021, 09:57 uur

Een beetje van The Addams Family en een heleboel van Lemony Snicket. Op een gegeven moment passeert zelfs Roald Dahl de revue met een weinig subtiele rip-off van Charlie and the Chocolate Factory. Het maakt 'The Willoughbys' (2020) tot een samenraapsel van elementen die al eens eerder gewerkt hebben in jeugdproducties Maar is dat erg? Ergens is 't ook een warm bad van herkenning om zoveel herkenbare jeugdfilmclichés op een rijtje te hebben. Zeker omdat de Willoughby kids zelf ontzettend sympathiek zijn, met hun uitgesproken persoonlijkheden en die ballast van crimineel slechte ouders. 'The Willoughbys' (2020) heeft een hoge grapdichtheid vol zwartkomische vondsten en oogt appetijtelijk door een animatiestijl met een kleipop-feel. Maar misschien hebben ze dat dan weer gewoon afgekeken van de Aardman-films!?

Vorige 1Volgende

The Willoughbys (Film, 2020) - MovieMeter.nl (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 6619

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.